AMSTERDAM - Erik Dekker heeft nog niet besloten of hij zijn wielercarrière voortijdig beëindigt. De schrik zit er door zijn valpartij in de tweede etappe van de Tour de France nog goed in bij de 35-jarige Rabo-renner. Naar omstandigheden voelt hij zich 'best oké', schrijft hij donderdag op zijn website.

Dekker twijfelt over zijn directe toekomst in het wielerpeloton. "Voor het eerst heb ik na een val zoiets van: laat maar, ik wil niet meer vallen", schrijft hij. "Maar niet meer vallen betekent niet meer koersen. En dat is wel erg kort door de bocht."

Dekker vertelt dat het pas na enkele dagen tot hem doordrong wat er was gebeurd en hoeveel impact zijn valpartij op iedereen heeft gemaakt. "Behalve op mezelf. Ik weet namelijk helemaal niets meer van de val. Pas in het ziekenhuis wist ik door tv-beelden en foto's weer dingen. Gelukkig maar."

De renner in dienst van de Rabobankploeg is inmiddels redelijk hersteld van de smak die hij vorige week dinsdag maakte tegen het asfalt in de etappe naar het Limburgse Valkenburg. Hij knalde met zijn gezicht tegen het asfalt, waardoor hij vijf tanden moest missen. Zijn gebit is inmiddels door een tandarts gerepareerd. "Ook de schaafwonden in mijn gezicht verdwijnen langzaam, dus dat ziet er ook steeds beter uit", zegt hij.

Hersenschudding

"Rest nu alleen nog mijn hersenschudding." Dekker wil over vijf dagen weer op de fiets proberen te klimmen. Na zijn val kreeg hij in het ziekenhuis in de Belgische stad Verviers twee weken rust voorgeschreven.

Als de Tour de France op 23 juli is geëindigd, wil Dekker nog enkele criteriums rijden om erachter te komen of zijn lichaam het koersen van grote rondes weer aankan. Daarna hoopt hij nieuwe plannen over de rest van zijn carrière te kunnen maken. Dekker had aan het begin van dit wielerjaar al besloten na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten.