AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooy speelt komend seizoen voor Real Madrid. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca donderdag. De transfer is volgens de krant zo goed als rond. De Spaanse topclub moet alleen nog onderhandelen met de huidige werkgever van de spits, Manchester United.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het aantrekken van Van Nistelrooy zou voor de Koninklijke de eerste grote transfer zijn onder het bewind van de nieuwe voorzitter Ramón Calderón en de kersverse coach Fabio Capello. De Madrilenen moeten naar verluidt vijftien miljoen euro neerleggen voor de aanvaller.

Vorig seizoen belandde de voormalige PSV'er op de reservebank van United nadat hij in ongenade was gevallen bij trainer Alex Ferguson. Ook de Duitse landskampioen Bayern München zou in de markt zijn voor de 29-jarige Brabander.

Robben

Real Madrid heeft nog meer wensen voor het nieuwe seizoen. Zo zouden Cristiano Ronaldo van Manchester United en Arjen Robben van Chelsea op het verlanglijstje van Calderón staan. De clubs van deze spelers hebben al laten weten niet over een transfer van Ronaldo en Robben te willen praten.

Ook de Spanjaard Cesc Fàbregas van Arsenal en de Italiaan Fabio Cannavaro van Juventus worden met Real Madrid in verband gebracht.