AMSTERDAM - Oscar Freire heeft met de Rabobank een principeovereenkomst bereikt om zijn contract met twee jaar te verlengen. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg bekend. Het contract van de drievoudig wereldkampioen uit Spanje liep na dit seizoen af. De details van de nieuwe overeenkomst worden maandag in Gap op de tweede rustdag van de Tour de France uitgewerkt.

De afgelopen week deden geruchten in de media de ronde dat Freire aan het einde van het seizoen de Rabobank-ploeg zou verlaten. De Spanjaard, die deze Tour al twee etappes op zijn naam schreef, zegt op de website van de Rabobank graag bij zijn huidige werkgever te willen blijven. "Bij deze ploeg voel ik mij thuis", verklaart hij.

Algemeen directeur Theo de Rooij is zeer verheugd dat hij Freire voor zijn ploeg heeft weten te behouden. "Dit is wederom de bevestiging dat wij bij de Rabo-wielerploeg een klimaat scheppen waarin topcoureurs zich goed voelen. Het is fantastisch dat we opnieuw zo'n absolute topper bij onze ploeg kunnen houden." Vlak voor de start voor de Ronde van Frankrijk tekende ook de Russische ronderenner Denis Menchov voor twee jaar bij.