ZEIST - Bondscoach Dick Advocaat heeft donderdag Rafael van der Vaart opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal dat woensdag 20 november in Gelsenkirchen oefent tegen Duitsland. De middenvelder van Ajax raakte begin september aan zijn knie geblesseerd tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Wit-Rusland in Eindhoven.

Naast Van der Vaart zijn ook Paul Bosvelt, Andy van der Meyde en Kevin Hofland weer opgenomen in de groep van 20 spelers. Ruud van Nistelrooij, die vorige maand het trainingskamp van Oranje met een hamstringblessure verliet, is eveneens weer van de partij. In vergelijking met de wedstrijd tegen Oostenrijk ontbreken George Boateng, Wilfred Bouma en Pierre van Hooijdonk.

De selectie bestaat uit: Van der Sar (Fulham), Waterreus, Van Bommel, Hofland (PSV), Frank de Boer, Reiziger, Cocu, Kluivert (FC Barcelona), Stam (Lazio Roma), Ricksen, Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Bosvelt (Feyenoord), Davids (Juventus), Seedorf (AC Milan), Van der Vaart, Van der Meyde (Ajax), Hasselbaink, Zenden (Chelsea), Makaay (Deportivo la Coruna), Van Nistelrooij (Manchester United).