DEN HAAG - De SponsorBingoLoterij (SBL) ziet af van overname van de schaatsploeg van Spaar Select. Dat heeft SBL-directeur Wibo van de Linde donderdag in Den Haag verklaard.

De SBL heeft het besluit vooral genomen wegens arbeidsrechtelijke redenen. De goededoelenorganisatie wil en kan niet betrokken raken in een voortslepende discussie tussen de betrokken schaatsers en Spaar Select.

De schaatsers staan momenteel nog onder contract bij Spaar Select en laten hun belangen behartigen door NL Sporter. Die vakbond betichtte directeur Jan-Willem van Dijk van Spaar Select van het doordrukken van de overeenkomst en het slecht informeren van de schaatsers.

De SBL respecteert en begrijpt de belangen van de schaatsers. "Wij wilden graag Nederlandse topschaatsers engageren als vaandeldragers voor de Rijksmusea en andere goede doelen", schrijft Van de Linde in een verklaring.

"Dit hollands-glorie-gevoel dreigt overschaduwd te raken door arbeidsrechtelijke discussies. Ik begrijp dat de schaatsers hun recht zoeken. Maar de SBL mag niet worden meegezogen in eindeloos touwtrekken. Wij blijven overigens actief kijken naar mogelijkheden in deze sector, en dat geldt zeker ook voor schaatsen."