GLASGOW - Fernando Ricksen heeft het verbruid bij zijn nieuwe Franse trainer Paul le Guen. De Nederlandse verdediger van Glasgow Rangers heeft zich volgens de Schotse club op reis naar Zuid-Afrika voor een trainingskamp zozeer misdragen dat hij uit de selectie is gezet en naar huis is gestuurd. Volgens de Schotse media heeft Ricksen zich onder invloed van alcohol misdragen ten opzichte van een stewardess.

"Het gedrag van Fernando Ricksen was ongehoord en onacceptabel en strookt totaal niet met de manier waarop ik mijn spelers heb gevraagd zich te gedragen", lichtte Le Guen toe op de website van de club. "Fernando is daarom niet langer welkom bij dit trainingskamp in Zuid-Afrika." Ricksen heeft bij de Rangers nog een contract tot medio 2009.

Gefocust

Hij kwam afgelopen seizoen weinig in actie wegens een buikspierblessure. Hij was er daarom juist op gebrand dit seizoen weer wat op het veld te kunnen laten zien."Ik ben meer gefocust dan ooit", zei hij voor vertrek naar Zuid-Afrika.

"Ik ben bijna 30 maar wil graag blijven voetballen en wil het beste uit mezelf halen." Le Guen staat bekend als een strenge coach, maar wellicht dat hij Ricksen nog wel een kans wil geven aangezien de speler een moeilijke periode in zijn privéleven doormaakt.