MUNCHEN - Ruud van Nistelrooij wil naar Bayern München. Dat heeft Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter van de Duitse topclub, zondag gezegd. "Dit is bij ons bekend. We gaan er aan werken."

De oud-international verwacht niet op korte termijn overeenstemming te bereiken. "We willen proberen de zaak in alle rust af te handelen. Dat kan even duren. We gaan praten met Van Nistelrooij en natuurlijk met zijn club, Manchester United."

Conflict

Volgens onbevestigde bronnen ligt de vraagprijs voor de Nederlandse spits rond de twaalf miljoen euro. Van Nistelrooij, de afgelopen weken met Oranje actief op het WK, was de laatste tijd bij zijn club mede als gevolg van een conflict met de leiding vaak wisselspeler. Manchesters manager Alex Ferguson verklaarde dit weekeinde desondanks Van Nistelrooij binnenkort op de eerste training te verwachten.

Bayern deed voor het komend seizoen al twee grote aankopen. Spits en Duits international Lukas Podolski en de Belgische verdediger Daniel van Buyten. Manager Uli Hoeness denkt niet dat het daarbij blijft. "Als we nog een keer op verantwoorde wijze kunnen toeslaan, zullen we dat zeker niet nalaten."