RIJSWIJK - Ook Deportivo la Coruna heeft op eigen kracht de tweede ronde van de Champions League bereikt. De Spaanse ploeg won woensdag in het Giuseppe Meazzo-stadiuon met 2-1 van het al geplaatste AC Milan. Roy Makaay was weer eens de matchwinner.

In groep F stond er weinig meer op het spel dan de eer en de centen. Manchester United en Leverkusen waren al door naar de tweede ronde. Dat was het geval voor de Duitsers op grond van het onderlinge resultaat tegen Maccabi Haifa.

De Israëliërs verdedigden in Piraeus hun "veilige" plekje in het UEFA-bekertoernooi tegen Olympiakos. De Grieken stonden voor de zware taak met ten minste 3-0 te winnen.

De Israëlische kampioen beperkte zich geenszins tot verdedigen. Na tien minuten stond het al 0-2 door treffers van Walid Badier en Yakubu Ayegbeni. Die bliksemstart maakte de klus voor de gastheer extra moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk. De nieuwe trainer Srecko Katanec, na Panagiotis Lemonis en Yiannis Kollias de derde al dit seizoen, keek dan ook nauwelijks blij toen Alexandris tegenscoorde, prachtig voorbereid door Djordjevic met buitenkant links.

Het was wel een beloning voor inzet en heel behoorlijk spel. Maccabi werd er warm noch koud van. Vier minuten later herstelde Katan de marge van twee doelpunten alweer. Het viel te prijzen dat de Grieken zich niet neerlegden bij het onvermijdelijke. Ook na rust bleven ze hun best doen voor een beter resultaat. Invaller Niniadis verkortte tot 2-3, Antzas maakte tien minuten voor tijd zelfs gelijk. Verdienstelijk, maar tegelijkertijd niet meer dan een stuiptrekking.

Manchester United

Manchester United spoelde de nare smaak van de nederlagen tegen Maccabi en stadgenoot City weg met een overtuigende zege op Leverkusen. Verón, in wie Ferguson nooit het vertrouwen heeft verloren, beloonde de oefenmeester met de 1-0. Van Nistelrooij was de aangever, waarna de Argentijn de bal opwipte en in het net volleerde. De Nederlandse aanvalsleider zorgde ver in de tweede helft zelf voor 2-0, na een prachtige aanval.

AC Milan

AC Milan trad niet, zoals de Spaanse fans hadden verwacht of gehoopt, met een veredeld B-team aan voor het slotduel in groep G tegen Deportivo. Carlo Ancelotti kwam met een meer dan behoorlijk elftal op de proppen, dat er bovendien zin in had. Clarence Seedorf ontbrak overigens door een schorsing.

Bayern

De Italianen kwamen na ruim een half uur op voorsprong door een rake kopbal van oud-Feyenoorder Tomasson. Niets aan de hand meende Deportivo, aanvallend ingesteld met onder anderen de zeer ijverige Makaay, Tristan, Fran en Luque. Bayern München was tot dat moment immers zo vriendelijk Lens onder de duim te houden. De Duitsers, kansloos uitgeschakeld, hadden ook nog iets goed te maken. Kovac en Salihamidzic, met geluk door de blunderende doelman Warmuz, zorgden binnen twintig minuten voor 2-0 in het Olympisch Stadion in München.

Makaay

De tegentreffer van Lens, gemaakt door Bayern-verdediger Thorsten Fink, vlak daarna was ook niet verontrustend. Pas toen Bakari er in de tweede helft 2-2 van maakte, was er in Milaan enige zorg bij Deportivo merkbaar. De reactie kwam van Diego Tristan. Hij maakte met een fantastische knal van dertig meter gelijk. Makaay bracht vervolgens zijn ploeg in juichstemming met een schitterende tweede treffer. Amavisca's dieptepass zette de Milanese defensie op het verkeerde been, Makaay sprintte weg bij zijn bewaker en maakte fraai af: 1-2.

Bayern leek alsnog waardig afscheid te nemen van Europees voetbal. Feulner zorgde drie minuten voor tijd voor 3-2. Blanchard misgunde de Zuid-Duitsers de eerste CL-zege van het seizoen door seconden voor tijd de gelijkmaker aan te tekenen.