AMSTELVEEN - Bondscoach Marc Lammers kon zaterdag onmogelijk tevreden zijn met de ouverture van zijn vrouwenhockeyploeg bij de Champions Trophy. "Ach, 0-0 is nog altijd beter dan een nederlaag", sprak de Brabander na de doelpuntloze remise tegen Australië in Amstelveen.

Lammers was alleen redelijk te spreken over de eerste twintig minuten van het evenwichtige duel. "Daarna hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. We waren veel te slordig in de opbouw en in de aanval leden we opvallend veel balverlies. Dat moet zondag tegen Duitsland echt beter."

Strafcorner

Lammers erkende volmondig dat ook de strafcorner veel aandacht verdient bij Oranje. Nederland liet tegen Australië liefst negen korte hoekslagen liggen. "We waren elke keer wel dicht bij een doelpunt, maar misten scherpte om daadwerkelijk tot scoren te komen", analyseerde hij. "Australië verdedigde onze corner ook steeds heel goed. Bovendien is het veld in het Wagenerstadion niet snel genoeg om gemakkelijk de directe corner uit te voeren. Op de varianten hebben we nog niet voldoende getraind."

Booij

Aanvoerster Minke Booij, die het vanuit de strafcorner een paar keer rechtstreeks vergeefs probeerde, bleef positief gestemd na het 'nulnummer' tegen Australië. "Het is altijd nog goed gekomen met onze corner, dus nu reken ik daar ook weer op. In onze trainingsopbouw naar deze Champions Trophy zijn andere prioriteiten gelegd. Natuurlijk maakt het trage veld de directe uitvoering lastig, maar andere ploegen hebben daar evenveel last van. We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken. Als we de kansen beter gaan benutten, is er verder niets aan de hand voor ons."