VITRÉ - Robbie McEwen heeft vrijdag de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De renner was in de massaspurt de snelste na een rit over 189 kilometer van Lisieux naar Vitré. Het was voor de Australiër al de derde etappewinst in de de huidige editie van de Tour de France. Door zijn zege houdt hij ook de groene trui om de schouders.

Tom Boonen slaagde er opnieuw niet in de door hem zo gewenste ritzege op te eisen. In de sprint kwam hij meters te kort ten opzichte van McEwen en finishte als derde. De Belg houdt wel de gele trui in zijn bezit. De Italiaan Daniele Bennati werd tweede.

McEwen voorspelde de zege aan zijn vrouw: "Ik belde haar en trok een vergelijking met de ronde van Italië. Ook daarin won ik de tweede, de vierde en de zesde rit. Ik ben blij dat mijn voorspelling is uitgekomen. Mijn team heeft opnieuw uitstekend werk geleverd. Mijn overwinning is ook een waardering voor de ploeg."

De beste Nederlander in de zesde etappe was Steven de Jongh. Hij eindigde als dertiende. Oscar Freire, de sprinttroef van Rabobank die in de vijfde etappe de rapste was, moest ook buigen voor McEwen. Hij kwam als zesde over de eindstreep in Vitré.