STUTTGART - Nog lang niet hersteld van de teleurstelling over de gemiste eindstrijd voetballen Portugal en Duitsland zaterdagavond in Stuttgart om de derde plaats op het WK. Hoe kan het ook anders, tijdens de troostfinale verschijnen beide ploegen niet in de sterkst mogelijke formatie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Michael Ballack laat de wedstrijd aan zich voorbij gaan. Hij heeft lichte knieklachten. "Het is beter om rust te nemen", liet een woordvoerder van de Duitse ploeg weten. De aanvoerder had bij een finale uiteraard niet ontbroken.

Het is ook nog onduidelijk of Tim Borowski kan starten. Hij verliet vrijdag de training met een voetblessure. Doelman Jens Lehmann maakt plaats voor Oliver Kahn. De keeper van Bayern München neemt waarschijnlijk afscheid als international.

Portugal

Bij Portugal ontbreekt de geschorste Ricardo Carvalho. Ook Miguel, één van de beste rechtsbacks op het WK, verschijnt niet op het speelveld. Hij meldde zich met een knieblessure af.

Bij de Duitse voetbalbond weten ze nog niet of de strijd om de derde plaats als laatste interland van Jürgen Klinsmann de geschiedenis ingaat. De bondscoach mag blijven, maar weet niet of hij tot en met het Europees kampioenschap van 2008 doorgaat.

Miroslav Klose speelt wel tegen Portugal. De topschutter van het WK is van een kuitblessure hersteld. Beide ploegen stonden in het verleden veertien keer tegenover elkaar. Duitsland won zes keer. Vijf duels eindigden onbeslist. Portugal won de laatste wedstrijd. Dankzij drie treffers van Sergio Conceicao werd Duitsland op EURO 2000 verslagen: 3-0.