EINDHOVEN - Als het aan Ronald Koeman ligt versterkt PSV zich de komende weken nog met drie of vier nieuwe voetballers. De trainer, die in Eindhoven de succesvolle Guus Hiddink opvolgt, wil snel duidelijkheid over zijn definitieve selectie. Nog voor PSV op 25 juli voor een trainingskamp naar Engeland vertrekt moet de spelersgroep van de landskampioen rond zijn. "Het liefst nog eerder", aldus Koeman donderdag.

Overigens is de kans groot dat de Brabantse club nog meer nieuwe spelers moet aantrekken. Aanvallers Jefferson Farfan en Jan Vennegoor of Hesselink staan in de belangstelling van respectievelijk Portsmouth en FC Porto. "Ik heb het liefst dat ze blijven", zei Koeman. "Maar als de clubs de bedragen willen betalen die PSV wil hebben, kun je het vaak niet tegenhouden."

Als eerste versterking hoopt Koeman op de Braziliaanse verdediger Alcides, die eigendom is van Chelsea. Bovendien wil de club Alex nog een jaar huren. Ook hij staat bij de Londense club onder contract. "We zijn met ze in gesprek", aldus Koeman. "Ik hoop vandaag of morgen uitsluitsel te krijgen over Alex. Over Alcides kan ik niet veel zeggen. Dat is ook nog niet 100 procent afgerond."