AMSTELVEEN - De Nederlands hockeysters hebben woensdag in Amstelveen een oefenwedstrijd van Argentinië gewonnen met 2-0. De treffers van Oranje kwamen op naam van Janneke Schopman en Vera Vorstenbosch. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Het duel tegen de wereldkampioen uit Zuid-Amerika was onderdeel van de voorbereiding op het toernooi om de Champions Trophy, dat zaterdag begint in Amstelveen. Het team van bondscoach Marc Lammers is titelverdediger. Oranje opent het zeslandentoernooi tegen Australië.

Lammers

Lammers vond dat zijn team goed speelde tegen Argentinië. "Beter dan afgelopen zondag tegen India, toen we overigens wel met 4-1 wonnen. Maar de wereldkampioen is natuurlijk een betere ploeg, hoewel ze in oefenwedstrijden hun tanden meestal niet laten zien."

Lammers: "We stopten ze goed af op het middenveld en hebben best veel kansen gehad. Het was jammer dat we die in de tweede helft te weinig benutten. Ik was tevreden over de inbreng van de jonge speelsters; Eva de Goede en Vera Vorstenbosch konden goed mee op dit niveau".

Schopman reageerde in de 18e minuut attent in de rebound van een strafcorner. Zes minuten later schoot Vorstenbosch met een geplaatst schot raak.

De wedstrijd duurde maar een uurtje. Dat was niet vanwege de drukkende hitte, zei de bondscoach. "Zo kort op het toernooi is het niet zinvol te veel energie te verspillen. De Argentijnen vroegen erom en ik vond het wel best. Maar van de hitte had de ploeg weinig last. We zijn gewend in hete landen te spelen. Het is een kwestie van je er goed op instellen; vooraf de koelvesten aan bijvoorbeeld."