MADRID - Fabio Capello is de nieuwe trainer van Real Madrid. Hij tekende woensdag een contract voor drie jaar. "Wij zijn zeer verheugd dat Capello bij ons komt werken", aldus de nieuwe voorzitter Ramon Calderon. Met de komst van Capello lost Calderon zijn eerste belofte in.

In de heftige verkiezingsstrijd om het voorzitterschap zegde hij de supporters van Real de voorbije weken eveneens de komst van Arjen Robben (Chelsea), Kaka (AC Milan) en Cesc Fabregas (Arsenal) toe.

De 60-jarige Capello wordt donderdag in Estadio Bernabeu gepresenteerd. Eerder deze week vertrok hij bij Juventus, omdat die club is verwikkeld in de grote Italiaanse voetbalfraudezaak. Degradatie naar de Serie C dreigt voor 'De Oude Dame'.

Capello had Real Madrid al eerder één seizoen onder zijn hoede. In 1997 bezorgde hij 'De Koninklijke' de Spaanse titel. Daarna keerde hij terug naar Italië. De supporters van de Madrilenen snakken naar succes. In 2003 verzekerde Real zich voor het laatst van het landskampioenschap. Daarna moest de club de titel laten aan Valencia (2004) en FC Barcelona (2005 en 2006).

Discipline

"Capello zal er voor zorgen dat de discipline terugkeert bij Real Madrid", aldus Calderon. "Dat ontbrak er de laatste jaren aan." In Italië boekte Capello veel successen. In 1994 won hij met AC Milan de Champions League na een 4-0-zege in de finale op FC Barcelona. Ook pakte hij vele landstitels. Niet alleen met AC Milan (vier stuks), maar ook met AS Roma (2001) en Juventus (2005 en 2006).

Capello gaat komend seizoen de strijd aan met Frank Rijkaard, de trainer van FC Barcelona. In zijn Milan-tijdperk was Rijkaard een van de belangrijke spelers van Capello.

Daarnaast maakt Capello ook opnieuw kennis met Roberto Carlos, Raul en Guti. Die drie voetballers maakten in het seizoen 1996-1997 al deel uit van de selectie van Real Madrid. Predrag Mijatovic, tien jaar geleden ook een belangrijke speler, is nu technisch directeur in Estadio Bernabeu.