WOKING - De dagen van Juan Pablo Montoya bij McLaren-Mercedes lijken geteld. Volgens de laatste geruchten in de F1-paddock zal testrijder Pedro De la Rosa de Colombiaan de rest van het seizoen vervangen.

De promotie van De la Rosa is volgens de Spaanse krant AS te danken aan Mercedes-baas Norbert Haug. Die zou er bij McLaren-baas Ron Dennis op aangedrongen hebben de Colombiaan onmiddellijk aan de kant te schuiven.

Voorlopig geeft men bij McLaren geen commentaar, maar het is intussen al duidelijk geworden dat de positie van Montoya binnen het team in gevaar is. De Colombiaan flaterde dit seizoen al meermaals. Zo ramde hij vorig weekend teamgenoot Kimi Raïkkönen van de baan in Indianapolis. Dat leidde tot de opgave van de beide McLarens en betekent waarschijnlijk het einde van zijn loopbaan bij McLaren. Het team maakt er niet echt een geheim meer van liever met Raïkkönen door te gaan in 2007.

Toch zijn de dagen van Montoya in de Formule 1 nog niet helemaal geteld. De rijder werd de voorbije weken al in verband gebracht met Red Bull, maar nu lijkt een terugkeer naar Williams in de maak. Valt de Colombiaan toch uit de boot in de F1, dan kan hij opnieuw bij het team van Chip Ganassi aan de slag in Amerika.