AMSTERDAM - Jürgen Klinsmann is er nog niet uit of hij na het wereldkampioenschap aanblijft als bondscoach van Duitsland. Die Mannschaft werd dinsdagavond in de halve finale van het WK uitgeschakeld door Italië. "Ik heb tijd nodig om alles te laten bezinken", zegt Klinsi. "Ik heb nog geen beslissing genomen. Eigenlijk heb ik niet verder gedacht dan de finale."

Klinsmann heeft de Duitse voetbalbond bedenktijd gevraagd. Zijn contract loopt na het wereldkampioenschap af, maar de bond wil hem graag een nieuwe verbintenis aanbieden. Franz Beckenbauer, de voorzitter van de organisatie van het WK 2006, wil dat Klinsmann aanblijft tot na het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. "Hij is nog niet klaar", zegt de Johan Cruijff van het Duitse voetbal. "Hij wilde wereldkampioen worden, maar dat is niet gelukt. Hij moet dus gewoon doorgaan."

Beckenbauer, die voor het WK regelmatig flink kritisch was op Klinsmann, vindt dat de bondscoach het goed heeft gedaan. "Hij heeft een jong team geformeerd dat hem vertrouwt. Het zou zonde zijn als hij weggaat."

Het WK zit er nog niet op voor Duitsland. Zaterdag speelt de ploeg in Stuttgart om de derde plaats tegen de verliezer van de halve finale Portugal-Frankrijk.