ZEIST - Landskampioen PSV begint het nieuwe voetbalseizoen op zondag 20 augustus met een thuiswedstrijd tegen NEC. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond dinsdag officieel bekend. Ajax en AZ trappen op dezelfde dag eveneens af in eigen stadion.

RKC Waalwijk is de eerste tegenstander van de Amsterdammers, AZ speelt tegen NAC Breda. Feyenoord begint op 20 augustus met een uitduel bij FC Groningen. De streekgenoten- en rivalen Heracles Almelo en FC Twente treffen elkaar die dag ook. Het gepromoveerde Excelsior begint thuis tegen Roda JC.

De eerste 'topper' in de eredivisie is gepland voor zondag 17 september. PSV krijgt dan bezoek van Feyenoord. Sparta Rotterdam en Vitesse openen het seizoen op vrijdag 18 augustus.

Klassieker

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax vindt tegelijkertijd plaats met de ontmoeting tussen AZ en PSV. Beide duels staan ingeroosterd voor zondag 22 oktober. Ajax en PSV treffen elkaar voor het eerst op zondag 12 november in de Arena. Zaterdag 18 november ontvangt Feyenoord AZ.

Net als vorig seizoen wordt er met de kerstdagen en rond de jaarwisseling volop gevoetbald. Dinsdag 26 december, tweede kerstdag, gaat PSV op bezoek bij Feyenoord.

De laatste speelronde staat gepland voor zondag 29 april. Daarna starten de play-offwedstrijden. Zondag 27 mei vindt het allerlaatste duel plaats tussen de twee ploegen die strijden om deelname aan de voorronde van de Champions League. De bekerfinale is flink naar voren gehaald. Dat duel vindt nu plaats op zondag 6 mei, net na de laatste speelronde en net voor de start van de play-offs.

Programma eerste speelronde:
Vrijdag 18 augustus:
Sparta - Vitesse
Zaterdag 19 augustus:
ADO Den Haag - SC Heerenveen
Excelsior - Roda JC
Willem II - FC Utrecht
Zondag 20 augustus:
AZ - NAC Breda
Ajax - RKC Waalwijk
FC Groningen - Feyenoord
Heracles - FC Twente
PSV - NEC