BUENOS AIRES - Weloverwogen kun je Diego Armando Maradona niet vaak noemen. Maar in de discussie over de nieuwe bondscoach van Argentinië stelt de temperamentvolle Zuid-Amerikaan zich plotseling opmerkelijk diplomatiek op.

"Ik zeg niet op voorhand nee", sprak het voormalige wonderkind behoedzaam toen hem werd gevraagd of hij interesse had om de opgestapte José Pekerman op te volgen. "Maar ik weet ook hoe trainers en bondscoaches kunnen lijden", voegde de 45-jarige Maradona eraan toe. "Ik ben niet iemand die erop gaat zitten wachten totdat hij eruit vliegt. We zien het wel."

Maradona liet eerder bij het WK weten dat een grote droom in vervulling zou gaan indien hij bondscoach van Argentinië zou worden. 'Pluisje' was bij het WK rond de nationale ploeg vaak niet weg te slaan. De laatste wedstrijd tegen Duitsland in de kwartfinales, door Argentinië verloren in de strafschoppenserie, bekeek hij echter op zijn hotelkamer. Hij maakte boos rechtsomkeert toen een vriend het stadion niet met hem in mocht.