TRONDHEIM - Vanuit het koude Noorwegen kreeg Ajax dinsdag een fraai cadeau. Rosenborg, al uitgeschakeld in de Champions League en ook al kansloos voor deelname aan de UEFA Beker, deed de sportieve plicht en hield Olympique Lyon op een gelijkspel: 1-1.

Ajax verloor in eigen stadion met 1-2 van Internazionale, maar mag na de winter gewoon verder in het meest prestigieuze Europese clubtoernooi. Een punt bedroeg de voorsprong van Ajax op de Fransen, maar ondanks de remise van Lyon kwam Ajax verder, dankzij de twee zeges op Olympique en dus een betere onderlinge score.

Rosenborg, thuis altijd een zeer moeilijk te kloppen opponent, bood vanaf het begin sterk partij. De kansen deden zich over en weer voor, maar de Noren kwamen zeker niet zwak voor de dag. Na rust brak Brattbakk de score open voor de ploeg van trainer Nils Eggen, die zijn laatste wedstrijd coachte.

Negen minuten

Lyon kwam zes minuten voor tijd nog langszij, dankzij Govou. Een eerdere treffer van hem was al afgekeurd. De zes reguliere en drie extra minuten die de Fransen restten om de winst en daarmee een verlengd Champions-Leagueavontuur af te dwingen, volstonden niet.