STRAATSBURG - De Noor Thor Hushovd heeft zondag in de massasprint van de eerste Tourrit een diepe vleeswond in zijn rechterarm opgelopen. De coureur werd op volle snelheid geraakt door een kartonnen hand die een supporter vasthield. Het object was uitgedeeld door een sponsor van de Tour.

De sprinter van Crédit Agricole, die zondag zijn gele trui kwijtraakte aan de Amerikaan George Hincapie, fietste tijdens dat incident circa 60 kilometer per uur. Direct na de finish, waar Hushovd als negende arriveerde, liet de Noor zich op de grond vallen waarna artsen hem direct eerste hulp verleenden. "Het was een diepe wond", zei Tourdokter Gerard Porte. "Toen we het bloeden hadden gestopt, bleek de blessure echter mee te vallen."

Hushovd werd per helikopter naar een ziekenhuis in Straatsburg vervoerd, waar zijn arm gehecht werd. "Hij zal maandag kunnen starten", verwachtte Porte.

Boonen

Ook Tom Boonen raakte tijdens de sprint geblesseerd door toedoen van een supporter. De Belg kwam in aanraking met een fototoestel van een fan. "Het gebeurde op 300 meter van de finish", sprak Boonen. "Ik had meteen pijn en heb daarom de sprint laten lopen." Boonen zal maandag gewoon aan de start verschijnen.