INDIANAPOLIS - Michael Schumacher kan nog winnen. De Duitser toonde zich de beste tijdens de Grand Prix van Amerika. Teamgenoot Felipe Massa maakte het succes met een tweede plaats compleet voor Ferrari. Wereldkampioen Fernando Alonso werd slechts vijfde.

Nadat de Amerikaanse fans vorig jaar slechts zes wagens aan de start zagen verschijnen in Indianapolis, kregen ze deze keer wel een voltallig startveld te zien.Al was het maar voor enkele tientallen meters, want al in de allereerste bocht werd bijna de helft van de deelnemers uitgeschakeld. Belangrijkste slachtoffers daarbij waren de McLarens van Raïkkönen en Montoya, en ook thuisrijder Scott Speed was één van de pechvogels. Grootste pechvogel was BMW-rijder Nick Heidfeld. Hij werd duchtig door elkaar geschud tijdens een spectaculaire koprol, maar bleef gelukkig ongedeerd.


Juan Pablo Montoya maakte brokken

Vooraan kwamen de toppers wel zonder kleerscheuren door de eerste bocht, al ging het er even heet aan toe tussen Michael Schumacher en Fernando Alonso. De Duitser was bij de start een plaatsje verloren aan teamgenoot Massa, Alonso won er twee en kwam zo in de buurt van Schumacher. De twee titelrivalen raakten elkaar even, maar hun wagens bleven onbeschadigd. En dat was helaas meteen het einde van het gevecht tussen de twee titelkandidaten. Massa en Schumacher reden makkelijk weg van Alonso en de rest van de wagens

Machteloze Alonso

Alonso had in Amerika moeite om zijn wagen onder controle te houden en kon duidelijk het tempo van de Ferrari's niet volgen. De Spanjaard had zelfs moeite om teamgenoot Fisichella achter zich te houden en ging makkelijk opzij voor de Italiaan. Maar ook Fisichella kon Ferrari niet bedreigen. De strijd om de zege zou dus net als vorig jaar tussen de beide Ferrari's gaan. En net als toen werd de strijd opnieuw in het voordeel van Michael Schumacher beslecht.

De Duitser dook voor teamgenoot Massa de pits in en lag na hun eerste tankbeurt voor de Braziliaan. Massa probeerde zijn teamgenoot nog bij te houden, maar kon de Duitser niet van zijn derde zege van het seizoen af houden. Tien punten dus voor de Duitser die dankzij de hulp van Massa, de derde plaats van Fisichella en de vierde plaats van Trulli, vijf punten inloopt op WK-leider Alonso. De Spanjaard moest zich na vier opeenvolgende zeges tevreden stellen met de vijfde plaats, maar had misschien nog geluk dat de McLarens er niet meer bij waren om nog meer punten in te pikken.

Gemiste kans voor Albers

Ook enkele andere teams waren ongetwijfeld blij dat er veel wagens uitgeschakeld werden bij de start. Zo kon Toro Rosso rijder Vitantonio Liuzzi eindelijk een keertje punten scoren. De Italiaan werd achtste en schonk het team zo hun allereerste WK-punt Slechts negen rijders haalden overigens de finish en daar was Christijan Albers helaas niet bij. De Nederlander moest halverwege de race de strijd staken, al probeerde hij zijn Midland-team nog te overtuigen zijn wagen te herstellen en hem opnieuw de baan op sturen. Dat lukte helaas niet en dus miste Albers een gouden kans om net als vorig jaar WK-punten te scoren in Indianapolis.