INDIANAPOLIS - Honda-testrijder Anthony Davidson toonde zich in beide vrije oefensessies voor de GP van Amerika de snelste rijder. De Brit sloot de eerste dag af met een knappe 1:12.013 en was daarmee ruim sneller dan de Pool Kubica en Renault-rijder Fisichella. Nederlanders Albers en Doornbos konden zich niet in de kijker rijden.

Voor Albers en Doornbos leverde de eerste dag van het Amerikaanse Grand Prix weekend maar weinig glorie op. Doornbos raakte deze keer verrassend niet verder dan de 26ste tijd in zijn Red Bull. Christijan Albers werd 21ste, maar had veel beter gekund. Dat bewezen zijn teamgenoten Giorgio Mondini en Tiago Monteiro. Zij sloten de eerste dag af op de 5de en 7de plaats. Daarmee vocht het duo zelfs met de Ferrari's van Massa en Schumacher.

De Scuderia Ferrari maakte met de vierde tijd van Massa en de zesde plaats van Schumacher alvast geen slechte indruk. Wat niet gezegd kan worden van het McLaren-Mercedes team. Kimi Raïkkönen en Juan Pablo Montoya moesten genoegen nemen met de 10de en 15de plaats. Ook wereldkampioen Fernando Alonso was niet sterk op dreef op vrijdag. De Spanjaard reed een matige negende tijd, maar deed ook niet echt veel moeite om een supersnelle chrono neer te zetten.