ARNHEM - Voetbalclub Vitesse uit Arnhem verkeert opnieuw in ernstige liquiditeitsproblemen. De club zou na een reddingsoperatie van de gemeente dit voorjaar opnieuw ruim 20 miljoen euro tekort komen. Het is volgens ingewijden de vraag of Vitesse het einde van het seizoen nog haalt.

De Vrienden van Vitesse, een groep kapitaalkrachtige inwoners van de regio Arnhem, hebben dinsdag het plan gelanceerd om stadion Gelredome aan te kopen voor 11 miljoen euro. Dan zou Vitesse geen huur meer hoeven te betalen voor het gebruik van het stadion. De te hoge huur is zowel volgens het clubbestuur als de Vrienden het grootste struikelblok op de begroting.

Verantwoordelijk wethouder H. Lenferink en Gelredomedirecteur P. van Sliedrecht doen die bewering echter af als "ketelmuziek en wapengekletter." Vitesse betaalt volgens Van Sliedrecht al minder huur dan elke andere club in vergelijkbare omstandigheden. De gewenste verlaging van 1,5 tot 2 miljoen euro is op het totale tekort van de club "slechts een druppel op een gloeiende plaat", aldus Van Sliedrecht.

Ook Lenferink vindt het gehamer op huurverlaging misleidend. Hij meent dat het clubbestuur zowel aan de inkomsten- als aan de uitgavenkant ingrijpend moet saneren.