WENEN - Doelman Joey Didulica speelt de komende voetbalseizoenen bij AZ. De Kroatische international heeft in Alkmaar een contract voor vier jaar ondertekend. Dat heeft een woordvoerder van AZ donderdagmiddag bevestigd. Eerder op de dag maakte de Oostenrijkse club Austria Wien, waar de 28-jarige keeper tot medio 2007 onder contract stond, de transfer al bekend.

Didulica, die tussen 1999 en 2003 eigendom was van Ajax, reageerde opgetogen op zijn terugkeer in de eredivisie. "Het is voor mij een geweldige uitdaging om voor AZ te spelen. De competitie is sterk en dat geeft mij de kans weer een stap voorwaarts te zetten".

Didulica, geboren in Australië, heeft drie jaar bij Austria Wien gekeept. Bij het WK in Duitsland was hij reservedoelman in de Kroatische ploeg. Voor Ajax keepte hij zeventien wedstrijden in de eredivisie.

Door de komst van Didulica lijkt het vertrek van Henk Timmer (34) nabij. De derde doelman van Oranje verlengde vorig seizoen zijn contract nog tot medio 2008 in Alkmaar. Hij liet echter onlangs weten geen trek te hebben in een concurrentiestrijd om de eerste keeperpositie bij AZ.