LONDEN - De discussies over gelijke betalingen voor mannen en vrouwen in het tennis op Wimbledon houden aan. Zij krijgen een steeds fellere toon.

The All England Championships zijn het enige van de vier grandslams waar nog onderscheid wordt gemaakt. De kampioen in het mannenenkelspel krijgt 30.000 pond sterling (45.000 euro) meer dan de winnares van het vrouwenenkelspel.

Drie games

De wereldtoppers Venus Williams, Maria Sjarapova en Amelie Mauresmo bleven na hun 'walk-overs' pertinent in hun stelling. "Het premiestelsel moet gelijk worden getrokken!" Geen van drieëen had op de zonovergoten grasbanen een zweetdruppel gelaten. Hun tegenstandsters maakten gezamenlijk drie games.

Afgang

Venus Williams' tegenstandster en landgenote Bethanie Mattek kwam niet eens om te tennissen. Zij showde haar dijen onder een te klein broekje, verborg haar kuiten achter kniekousen en droeg verboden reclame op de borst. Na de afgang met 1-6 0-6 gaf zij een persconferentie van een half uur, waarbij ze om alles moest lachen.

Onderbouwing

Deze eerste wedstrijden van Sjarapova en co waren geen onderbouwing van hun eisen. Op dezelfde dag hadden bij de mannen vijfsetters plaats, duels met leven en dood op Wimbledon als inzet over vier uur en meer.

Geld per game

De dames kregen er donderdag in de media breeduit van langs. Nijvere cijferaars rekenden uit dat vrouwen op Wimbledon sowieso veel beter betaald kregen dan de mannen. De acht kwartfinalisten in het mannenenkelspel verdienden vorig jaar 993 pond per gespeelde game. De acht kwartfinalistes bij de vrouwen (best-of-3 sets) ontvingen 1432 pond.