DORTMUND - Na zijn doelpunt in de achtste finale tegen Ghana mag Ronaldo zich de meest scorende speler aller tijden op het wereldkampioenschap noemen. Op de WK's van 1998, 2002 en 2006 maakte hij in totaal vijftien treffers, één meer dan voormalig koploper Gerd Müller.

De 29-jarige spits gaf na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd aan weinig waarde te hechten aan het record. "Het is nooit een doel van me geweest om koploper te worden in dit klassement. Het is leuk dat het gebeurt, maar meer ook niet. Ons doel is om wereldkampioen te worden, daar gaat het om. We zijn vol zelfvertrouwen."

Na de eerste twee groepswedstrijden kreeg Ronaldo veel kritiek te verwerken. Vanwege zijn hoge gewicht, maar ook door zijn plichtmatige manier van voetballen. "Het is goed als mensen me onder druk zetten. Dan wil ik graag laten zien wat ik echt kan", reageerde Ronaldo dinsdag.

Bondscoach Carlos Alberto Parreira vond de overwinning van zijn ploeg geflatteerd. "Aan de uitslag valt niet af te lezen hoe zwaar we het tegen Ghana hebben gehad", zei hij. "Wij kregen kansen, maar Ghana zeker ook. We hebben een beetje geluk gehad. Maar laten we wel zijn: als je in de achtste finale op een WK met 3-0 wint, doe je het goed."

Ratomir Dujkovic, de Servische bondscoach van Ghana, was ondanks de uitschakeling trots op zijn team. "Het is geen schande om te verliezen van Brazilië. Al baal ik natuurlijk wel een beetje."