TURIJN/DUISBURG - Het wereldkampioenschap voetbal was dinsdag voor de Italiaanse ploeg in Duitsland van ondergeschikt belang. In het trainingskamp van de Azzurri in Duisburg werd slechts over één ding gepraat: het zware ongeval onder nog mysterieuze omstandigheden van oud-international Gianluca Pessotto in Turijn.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 35-jarige teammanager van Juventus viel van een hoogte van 15 meter uit een dakraam van het hoofdkantoor van de Turijnse topclub. Hij werd met botbreuken en interne bloedingen in het ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert in een stabiele toestand en is buiten levensgevaar.

Zelfmoordpoging

De 22-voudige international werd gevonden met een rozenkrans in zijn handen. Dat gaf voeding aan de geruchten dat Pessotto een zelfmoordpoging had gedaan. Volgens een woordvoerder van de politie was het nog niet helemaal duidelijk wat er precies was gebeurd.

Een rechercheur, die anoniem wilde blijven, gaf wel aan dat het waarschijnlijk ging om een "vrijwillige daad" van Pessotto. Een andere bron bij politie verklaarde dat de oud-speler mentale problemen had door privézaken. Hij zou wegens depressiviteit onder behandeling staan van een dokter. Bij een bezoek vorige week aan de Italiaanse WK-ploeg rond de groepswedstrijd tegen Tsjechië (2-0) maakte Pessotto nog een normale indruk.

Trubunaal

De oud-voetballer was pas een maand als teammanager in dienst van Juve. Hij maakte elf jaar deel uit van de A-selectie van de Turijnse club, die is verwikkeld in een groot omkoopschandaal. Pessotto behoort echter niet tot de grote groep van aangeklaagden die zich vanaf donderdag voor een sporttribunaal in Italië moeten verantwoorden.

Pessotto won met Juventus sinds 1995 zes landstitels en hij veroverde in 1996 de titel in de Champions League. In 2000 eindigde hij met de nationale ploeg als tweede bij het EK. In het WK-trainingskamp van Italië werd dinsdagmiddag geschokt gereageerd op het ongeval van de oud-international. Aanvoerder Fabio Cannavaro verliet onmiddellijk een persconferentie toen hij het slechte nieuws over zijn voormalige ploeggenoot vernam.

Trainingskamp

"Ik ben verbijsterd. Pessotto was één van de aardigste kerels van de wereld", liet de verdediger van Juventus ontdaan weten. Alessandro Del Piero en Gianluca Zambrotta verlieten dinsdag tijdelijk het trainingskamp van hun ploeg. Het duo van Juventus vloog per privévliegtuig naar Turijn om hun zwaargewonde voetbalvriend Pessotto in het ziekenhuis te bezoeken.

Del Piero en Zambrotta werden vergezeld door assistent-bondscoach Ciro Ferrara, een oud-speler van Juventus. Het drietal van de WK-kwartfinalist, die vrijdag tegen Oekraïne speelt, heeft vele jaren met Pessotto samen gevoetbald bij de Turijnse topclub. Ze werden dinsdagavond laat terugverwacht in het Italiaanse spelerhotel in Duisburg.