PARIJS - Na de Franse krant Le Monde heeft nu weer L'Equipe de aanval geopend op Lance Armstrong. Oud-Tourwinnaar Greg LeMond beschuldigt de Texaan ervan dat die hem heeft bedreigd, meldde de sportkrant zondag. Dat zou zijn gebeurd, nadat LeMond vraagtekens had geplaatst bij de samenwerking van Armstrong met de Italiaanse arts Ferrari.

"Lance dreigde mijn vrouw, mijn zaak en mij kapot te maken", zei LeMond. Dat gebeurde in 2001 nadat hij had verklaard teleurgesteld te zijn in Armstrong, omdat die samenwerkte met een sportarts die verdacht werd van dopingpraktijken.

"Zijn grootste dreiging was dat hij tien mensen zou vinden die zouden getuigen dat ik epo heb gebruikt", zei LeMond, die in het artikel de internationale wielrenunie UCI verweet de dopingproblematiek niet aan te pakken. "Het hele systeem is corrupt."

Volgens een publicatie in Le Monde van afgelopen week zou Armstrong in 1996 tegen een arts die hem voor kanker behandelde, hebben toegegeven epo, testosteron, groeihormonen en cortisonen te hebben gebruikt. Armstrong heeft dat inmiddels stellig tegengesproken.

In een reactie op het artikel liet de UCI weten gerechtelijke stappen te ondernemen tegen LeMond. Volgens een woordvoerder van de wielrenunie zijn er "grenzen overschreden".