DUBLIN - De Ierse voetbalbond zal Roy Keane moeten rehabiliteren. Een onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de middenvelder terechte kritiek heeft geuit tijdens het trainingskamp van Ierland in voorbereiding op het WK in Zuid-Korea en Japan. De aanvoerder werd door bondscoach McCarthy naar huis gestuurd.

Keane betichtte McCarthy en de Ierse bond van amateuristisch gedrag bij de voorbereiding op het WK. In het trainingskamp in Saipan, Zuid-Korea ontbrak van alles. Van trainingsdoeltjes tot medische uitrusting, van dorstlessers tot de nieuwe WK-ballen. De aanvoerder claimde dat de coach en bond niet op hun taak waren berekend. De ruzie liep zo hoog op dat McCarthy de speler van Manchester United naar huis stuurde.

Het onafhankelijke onderzoek dat in opdracht van de bond door een bedrijf in Glasgow werd uitgevoerd, stelt Keane min of meer in het gelijk. Een week na het vrijwillige vertrek van bondscoach McCarthy zal de Ierse bond Keane moeten zuiveren van alle blaam. De bond zal dinsdag reageren op het rapport.