LONDEN - Andre Agassi beëindigt na de US Open zijn tennisloopbaan. De 36-jarige Amerikaan heeft dit zaterdag bekendgemaakt aan de vooravond van Wimbledon. "Dit wordt mijn laatste Wimbledon en de US Open zal mijn laatste toernooi worden."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Agassi kampt al enige tijd met een chronische rugblessure. Hij kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie. Hij bekende zaterdag dan ook zijn besluit al een aantal maanden geleden genomen te hebben.

"Ik wilde het hier op Wimbledon graag naar buiten brengen, wat dit is de plek waar het allemaal begon. Het koste me de afgelopen maanden heel wat opofferingen hier te zijn, maar ik wil dit toernooi zo graag nog een keer spelen. Het voelt geweldig hier te zijn."

Grote ster

Agassi pakte in 1992 op het gras van Londen zijn eerste grandslamtitel. Hij groeide daarna uit tot één van de grote sterren in het tenniscircuit met vier eindzeges bij de Australian Open, twee bij de US Open en een op Wimbledon en Roland Garros. Hij is slechts één van de vijf spelers die de felbegeerde Grand Slam voltooide. Ook qua gedrag wist The Las Vegas Kid regelmatig de aandacht op zich te vestigen met zijn lange haardos en kleurrijke outfits.

De echtgenoot van oud-toptennisster Steffi Graf, met wie hij twee kinderen heeft, won in twintig jaar zestig ATP-titels en sloeg daarmee ruim 30 miljoen dollar bij elkaar. Vorig jaar haalde Agassi nog de finale van de US Open, waarin hij verloor van Roger Federer.

"Die nederlaag gaf me ontzettend veel motivatie om er nog een mooi jaar van te maken, maar helaas zit dat er niet meer in."