ROSMALEN - Michaëlla Krajicek heeft zaterdag de finale van het Ordina Open gewonnen. De 17-jarige Nederlandse zegevierde in de eindstrijd over de tweede geplaatste Russische tennisster Dinara Safina: 6-3 6-4.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voor Krajicek was het de derde toernooizege op WTA-niveau na Tasjkent in 2005 en Hobart 2006. Zij is de eerste Nederlandse winnares van het grastennistoernooi in Rosmalen.

In haar eerste reactie zei Misa Krajicek: "Ik hoopte hier in Rosmalen één ronde te winnen. Ik had nooit gedacht dat ik aan het einde de winnares zou zijn. Dit is te gek. Voor Wimbledon ben ik nu wel klaar, maar het zal daar toch moeilijk worden de eerste ronde te overleven."

Pas zeventien jaar en al drie toernooizeges. Over haar eerste twee triomfen deed het in armoede verkerende Nederlandse tenniswereldje nog denigrerend. In Tasjkent 2005 en Hobart in januari 2006 speelde niemand uit de wereldtop mee. Nummer drie was wèl een grote titel, want op het gras in Rosmalen sloegen wel speelsters van naam en faam hun balletje.

Met de steun van het publiek triomfeerde Michaëlla Krajicek indrukwekkend in het Ordina Open. Ze versloeg gedecideerd de tweede geplaatste Russin Dinara Safina, negentiende van de wereld, met 6-3 6-4. Zij presteerde dit de dag na een heroïsche halve finale, gewonnen tegen de Russische favoriete Elena Dementjeva, achtste van de wereld.

Beter en beter geworden zette 'Misa' Krajicek zich als eerste Nederlandse vrouw op de erelijst van het Ordina Open. Miriam Oremans haalde twee keer de eindstrijd, waarin zij verloor. Bij de mannen zegevierden haar halfbroer Richard Krajicek en co-ambassadeur Sjeng Schalken in het verleden ieder tweemaal.

'Supergevoel'

Na haar ophefmakende triomf reageerde 'de kleine' Krajicek intens gelukkig. "Dit is te gek. Het niveau van nu heb ik nooit eerder gehad. Ik speelde ongelooflijk goede wedstrijden. Een supergevoel."