MONTREAL - De jonge Pool Robert Kubica maakte indruk tijdens de eerste vrije oefenritten op het circuit Gilles Villeneuve in Canada. De testrijder van het BMW-Sauber team was op de eerste dag sneller dan wereldkampioen Fernando Alonso. Robert Doornbos en Christijan Albers werden 11de en 14de.

Kubica startte al sterk tijdens de ochtendsessie en slaagde er verrassend genoeg in om ook in de tweede sessie de snelste man te blijven. De Pool was ook de enige rijder die minder dan 1 minuut en 17 seconden nodig had om een rondje op het Circuit Gilles Villeneuve af te leggen. In aanloop naar de kwalificatie morgen zullen daar ongetwijfeld meer rijders in slagen.

Bij de toppers lijkt wereldkampioen Alonso voorlopig alweer over de beste kaarten te beschikken. De Spanjaard sloot de eerste dag op de tweede plaats af voor Williams-testrijder Alexander Wurz. Op de vierde plaats volgde McLaren-rijder kimi Raïkkönen.

Opvallend was de flauwe prestatie van het Ferrari-team. Michael Schumacher en Felipe Massa raakten op de eerste dag niet verder dan de 15de en de 22ste plaats. Daarmee waren ze trager dan de twee Nederlanders die aan de slag waren in Canada. Robert Doornbos moest deze keer genoegen nemen met een matige 11de plaats. Christijan Albers reed de 14de tijd en kan daar moed uit putten voor de rest van het weekend.