KUALA LUMPUR - De Nederlandse hockeyers hebben vrijdag de finale bereikt van het invitatietoernooi om de Sultan Azlan Shah Cup in Maleisië. Oranje versloeg in de halve eindstrijd India met 1-0. Roderick Weusthof maakte in de 64e minuut het doelpunt uit de tweede strafcorner van Nederland, dat doelman Guus Vogels en verdediger Sander van der Weide (lichte knieblessure) op de tribune had zitten.

Bondscoach Roelant Oltmans sprak in Kuala Lumpur na afloop van een verdiende zege. "India heeft geen echte open kansen gehad. Wij daarentegen hadden de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen.

Delmee, De Nooijer en Ronald Brouwer misten in de eerste helft een paar heel goede kansen. De afronding blijft hier in Maleisië een punt van aandacht."

Oltmans

Oltmans constateerde met voldoening dat het in fysiek opzicht de goede kant opgaat met Oranje. "India had een dag extra rust gehad, terwijl wij amper 20 uur eerder nog een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland speelden. Toch konden wij India onder controle houden. Zeker in de tweede helft hebben we niets meer weggegeven."

Nederland speelt zondag in de finale tegen Australië, dat vrijdag Nieuw-Zeeland met liefst 7-1 versloeg.