MILAAN - Internazionale, dinsdag tegenstander van Ajax, reist niet met een gerust hart af naar Amsterdam voor het belangrijke duel in de Champions League. De koploper in de Serie A verloor zaterdagavond voor eigen publiek met 1-2 van Udinese. Juventus profiteerde in Turijn dubbelop, met een zege op AC Milan (2-1). De achterstand op Inter is nu nog maar een punt.

Liefst 58.000 tifosi waren zaterdag naar San Siro gekomen om te zien hoe Inter de ongeslagen status zou behouden. Ze gingen er eens lekker voor zitten toen Vieri al in de beginfase ferm raak kopte na een voorzet van Morfeo. Maar allengs gingen de Milanese fans ongemakkelijk schuiven op hun stoeltjes, omdat Inter er maar niet in slaagde de strijd op het middenveld te domineren.

Udinese had aanvallend ook al enkele gevaarlijke prikacties uitgevoerd, toen de Deense international Jörgensen voor een ijzige stilte zorgde op de tribunes. Hij knalde de bal van een meter of 25 in de bovenhoek. Vieri had de feeststemming meteen terug kunnen brengen, maar schoot over.

Racisme

Vlak daarna blesseerde Morfeo de Colombiaanse verdediger Gonzalo Martinez, die ook al de nodige racistische teksten uit het publiek over zich heen had gekregen, zodanig dat hij het veld moest ruimen. Het ontging de scheidsrechter evenwel dat Morfeo zijn noppen in het been van de Zuid-Amerikaan draaide, anders had hij waarschijnlijk met rood naar de kleedkamer gekund. Muzzi nam na rust sportieve wraak. Via Coco passeerde hij doelman Toldo.

Lazio morst

Lazio, met Jaap Stam in de basis, verzuimde zondag de misstap van Inter te volle uit te buiten. Thuis tegen Parma kwamen de Romeinen niet verder dan 0-0. Lazio speelde vanaf de 36e minuut met een man minder na het wegzenden van Liverani. Mihajlovic miste een strafschop, zoals hij dat onlangs in de derby tegen AS Roma ook al had gedaan.

Juventus verslaat Milan

Juventus bleef zondagavond in de topper tegen AC Milan overeind. Dat was voor de vierde keer op rij in Delle Alpi. De 'Oude Dame' had een bliksemstart. Het scorebord lichtte al na twintig minuten met 2-0 op door doelpunten van Marco di Vaio, op aangeven van Del Piero, en Didier Thuram.

Andrea Pirlo deed een kwartier voor rust vanaf de strafschopstip - hands Birindelli - iets terug. Daardoor boeide het duel nog een vol uur lang. Milan miste echter het sprankelende van het begin van het seizoen om nog iets aan de stand te veranderen.