LAUSANNE - Drie steden zijn nog in de race voor de organisatie van de Winterspelen in 2014. Het internationaal olympisch comité IOC maakte donderdag bekend dat het Russische Sotsji, het Oostenrijkse Salzburg en het Zuid-Koreaanse Pyeongchang nog in de race. Zeven steden hadden zich aangemeld om als gastheer te dienen.

Het Spaanse Jaca, de Bulgaarse hoofdstad Sofia, Borjomi in Georgië en Almaty in Kazachstan zijn afgevallen na een eerste studie en rapportage. De steden zijn beoordeeld op overheidssteun, publieke opinie, infrastructuur, sportfaciliteiten, olympisch dorp, milieu, accommodatiemogelijkheden, transport, veiligheid en ervaring met grote sportevenementen in het verleden.

De drie overgebleven steden hebben tot 10 januari 2007 de tijd om hun kandidatuur verder uit te werken. De evaluatiecommissie van het IOC buigt zich daarna over de plannen. De commissie gaat ook op bezoek bij de steden. De verkiezing wordt gehouden tijdens het IOC-congres in juli 2007. De Winterspelen in 2010 worden in Vancouver gehouden.