FRANKFURT - Het Nederlands elftal strijdt woensdagavond in Frankfurt met Argentinië om de eerste plek in poule C. Beide landen zijn reeds geplaatst voor de achtste finales.

Argentinië heeft aan een gelijkspel voldoende voor de groepswinst. Toch gaan er in het Zuid-Amerikaanse kamp stemmen op om tegen Oranje te verliezen. In dat scenario kan de formatie van coach José Pekerman in zijn vertrouwde omgeving (Herzogenaurach) blijven én krijgt de ploeg een extra rustdag. De nummer 2 van groep C speelt namelijk zondag 25 juni in Neurenberg, terwijl de groepswinnaar op zaterdag in Leipzig in actie moet komen. Het andere duel in groep C gaat tussen Ivoorkust en Servië en Montenegro.

In groep D is Portugal al zeker van een plek in de volgende ronde. De strijd om het tweede ticket is uitermate spannend. Mexico moet tegen Portugal minimaal gelijkspelen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Indien de Midden-Amerikanen verliezen, kan Angola zich zomaar plaatsen voor de achtste finales. Dat Afrikaanse land moet dan wel (het liefst met ruime cijfers) winnen van het reeds uitgeschakelde Iran.