AMSTERDAM - Johan Vonlanthen vertrekt naar de Oostenrijkse club Red Bull Salzburg. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij de club van trainer Lothar Matthäus. De 20-jarige Zwitser staat sinds het seizoen 2003/2004 onder contract bij PSV.

De aanvaller, die in Eindhoven nauwelijks in actie kwam, werd het afgelopen seizoen verhuurd aan NAC. Hij had bij PSV nog een verbintenis tot medio 2008. Over de transfersom worden door de clubs geen mededelingen gedaan.

'Supertalent'

Matthäus verwacht veel van Vonlanthen. "Hij is een supertalent. Ik ben er zeker van dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen", zegt de Duitse voetballegende op de website van de Oostenrijkse club.

Salzburg heeft grote plannen voor de toekomst. De club, die het afgelopen seizoen tweede werd in de Oostenrijkse competitie, legde eerder de internationals Niko Kovac (Kroatië) en Milan Dudic (Servië en Montenegro) vast.

Blessure

Vonlanthen moet het WK in Duitsland noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De in Colombia geboren Zwitser werd in eerste instantie opgeroepen door bondscoach Jakob Kuhn. Door een hamstringblessure werd hij echter vervangen door Hakan Yakin. Dit tot ongenoegen van Vonlanthen, die verklaarde volledig fit te zijn. Hij riep tevergeefs de hulp van de Fifa in om zijn plaats in de WK-selectie terug te krijgen.