RIJSWIJK - PSV heeft geprofiteerd van de misstap die Ajax vrijdagavond beging in Kerkrade tegen Roda JC (1-1). De Eindhovenaren wonnen zaterdag van Heerenveen met 3-1 en staan dankzij het betere doelsaldo aan kop. Feyenoord blijft derde door de zege op FC Zwolle, 2-0. Onderin veranderde er weinig. De Graafschap en FC Groningen speelden gelijk.

Heerenveen blijft in een moeilijke situatie zitten. Hansson opende fraai de score, maar daarna scoorde Kezman twee keer en bepaalde Van Bommel de eindstand op 3-1. Kezman stond een tijdje droog, maar heeft vlak voor de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal zijn zelfvertrouwen terug.

Feyenoord wint

Feyenoord had het moeilijk tegen Zwolle, Ono (strafschop) en Bombarda scoorden in de slechte wedstrijd. De Rotterdammers moeten woensdag in de Champions League winnen van Newcastle United. Datzelfde geldt voor Ajax tegen Inter.

NAC niet voorbij FC Groningen

Groningen pakte het tweede puntje en voor trainer Jans was het zijn eerste punt, bij NAC werd het 0-0. Groningen blijft wel hekkensluiter. De Graafschap had pech. De ploeg van Bosz stond lange tijd met 1-0 voor door een goal van Bakens, maar in de slotminuut kwam Excelsior toch langszij via El Hamdaoui.

Co Adriaanse boekte met AZ zijn eerste overwinning. In de Alkmaarderhout won de ploeg met 2-0 van RBC Roosendaal. Van Galen en Buskermolen scoorden. FC Twente klimt gestaag op de ranglijst en laat de gevarenzone achter zich. In Nijmegen wonnen de Tukkers met -1 van NEC. Polak en een eigen doelpunt van Zonneveld brachten de derde zege van Twente tot stand.

Vitesse verslaat Willem II

Vitesse lijkt klaar voor de return van de tweede ronde van de UEFA-beker tegen Werder Bremen. De ploeg van Snoei was in Tilburg te sterk voor Willem II, 3-1. Levtjsenko, Zeman en Amoah scoorden voor de Arnhemmers, die nu zevende staan achter NAC. FC Utrecht kruipt stiekem omhoog. Vijfde is de ploeg intussen na de verrassende 1-0-zege bij RKC, het was de eerste uitoverwinning sinds 14 april.