ROSMALEN - Op de plek des onheils verkeerde zij na vier jaar eens in extase. Michaëlla Krajicek triomfeerde maandag in de eerste ronde van het Ordina Open in Rosmalen over de Italiaanse Flavia Pennetta, een top twintigspeelster. Eindstand: 7-5 6-3 voor het Nederlandse talent. Op naar de volgende ronde tegen titelverdedigster Klara Koukalova uit Tsjechië.

Michaëlla Krajicek trad voor de vierde keer aan in het Autotron. In 2003 kreeg zij in de eerste ronde slaag van de Slowaakse Ludmilla Cervanova. Een jaar later stortte zij tegen de Luxemburgse Claudia Schaul in, bevangen door de hitte.

Vorig jaar blesseerde zij in de partij tegen de Ameriaanse Meghan Shaughnessy haar knie ernstig en belandde zij op de operatietafel.

Tennisles

Bij haar vierde poging scheen eindelijk de zon. 'Misa' verscheen goed warm gespeeld in de Brabantse tennisarena. Na de tennisles die zij op Roland Garros kreeg van de Zwitserse Patty Schnyder (zij won maar drie games) raffelde zij een serie wedstrijden in de Nederlandse en Duitse competitie af.

"Ik had wedstrijden nodig en die heb ik gekregen", vertelde zij monter. "Het maakte niet uit dat ze op gravel waren. Twee dagen trainen op gras was genoeg."

Waardeloos

Insiders schilderden haar voorbereidingen op het grasseizoen af als 'waardeloos'. Maar Krajicek toonde hun ongelijk met een uitstekende partij tegen Pennetta, 19e op de wereldranglijst en een allroundspeelster met drie WTA-finales dit seizoen (Gold Coast, Acapulco, Bogota).

De 17-jarige Nederlandse serveerde uitstekend, was snel ter been en scoorde de punten waar zich de kansen voordeden. "Deze partij zet ik in mijn persoonlijke top tien", sprak zij na afloop juichend.

Over haar volgende tegenstandster maakte zij zich vooralsnog geen zorgen. "In Praag heb ik een paar keer met haar getraind, maar dat is een tijdje geleden. Ik ga uit van mijn eigen spel en dan zien we wel."

Sluiter

Raemon Sluiter begon dramatisch slecht tegen de Tsjech Robin Vik, nummer 78 van de wereldranglijst. Na twintig minuten stond hij met 0-5 achter. Het was maar goed dat de Rotterdammer in Nederland "altijd iets extra's voelt", waardoor hij de partij kon omdraaien.

Hij verloor de eerste set met 1-6 maar pakte de tweede met 6-3 en de derde met 6-2. Toen hij tegen het einde een dubbele breek voorstond sloeg Vik tussen zijn benen door een prachtige winner. Sluiter: "Hij de mooiste bal van het toernooi, ik de overwinning."