ROSMALEN - De Kroaat Ivan Ljubicic heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi in Rosmalen, dat maandag begint. De nummer vier van de wereldranglijst heeft last van een rugblessure.

Ljubicic verloor donderdag in de derde ronde op het gras van Queens van de Fransman Monfils. De Rus Nikolai Davidenko, nummer zes van de wereld, voert nu de plaatsingslijst bij de mannen aan.

Ook de Française Mary Pierce komt definitief niet. De winnares van 2004 moest zich vorige maand wegens fysieke problemen aan lies en voet al terugtrekken voor Roland Garros. De Russin Elena Dementieva is bij de vrouwen de hoogst gerangschikte speelster.

Loting

Zonder Ljubicic en Pierce op de lijst werd zaterdag de loting van het toernooi verricht. Raemon Sluiter werd daarbij in de eerste ronde gekoppeld aan de Tsjech Robin Vik. Robin Haase, die van toernooidirecteur Marcel Hunze een wildcard kreeg, treft in zijn eerste wedstrijd op de ATP-tour de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.

Bij de vrouwen kreeg Michaëlla Krajicek de Italiaanse Flavia Pennetta als opponente. Brenda Schultz viert tegen de Amerikaanse Laura Granville haar rentree bij een Nederlands toernooi.

De 35-jarige routinier ontving op eigen verzoek een wildcard van Hunze. De 17-jarige Marrit Boonstra mag op uitnodiging haar debuut op de WTA-tour maken. Jelena Jankovic uit Servië en Montenegro is haar eerste tegenstandster.