STUTTGART - Marco van Basten stak Robin van Persie na afloop van het duel met Ivoorkust (2-1) een pluim op de hoed. "Over hem ben ik zeer tevreden. Als-ie zelfs ballen van de doellijn gaat halen. Je moet dit ook samen doen. We hebben gestreden als team."

De bondscoach van Oranje was ook te spreken over de defensie, die ondanks de druk niet bezweek. "We zijn heel goed begonnen, het eerste half uur. We hebben toen ook afstand genomen. Het werd moeilijk toen zij alles op alles gingen zetten en we werden overlopen op het middenveld."

"In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van 'Cote Ivoire', stuk voor stuk grote voetballers. Als die hem in een hogere versnelling gooien met veel positiewisselingen, dan krijg je het moeilijk. Maar we verdedigden goed tot de laatste seconde. Daar kun je trots op zijn."

Van Basten was uiteraard blij met het resultaat maar vond ook dat het met het nodige geluk tot stand was gekomen. "We moeten de goede dingen en de minder goede dingen eruit halen. Nu stapje voor stapje verder. Tegen Argentinië? Goed spelen en goed de taken uitvoeren."