KONINGSTEIN - Bondscoach Carlos Alberto Parreira van Brazilië heeft vrijdag Ronaldo verder onder druk gezet. Als de spits zijn conditie niet verbetert, komt zijn basisplaats in het geding. Volgens teamarts José Luiz Runco hebben Ronaldo's lichamelijke klachten mogelijk een psychische achtergrond.

Parreira verklaarde zijn twijfels te hebben over het zorgenkind van Real Madrid. "Op dit toernooi is slechts plaats voor topfitte spelers, die snel denken en handelen. Ronaldo behoort vooralsnog niet tot die groep. Tegen Australië bekijken we kritisch hoe het met hem gaat. Eventueel zullen we niet nalaten maatregelen te nemen."

Ronaldo liet zich donderdag nog eens uitgebreid onderzoeken in een ziekenhuis in Frankfurt, omdat hij zich niet goed voelde.

Volgens betrokkenen werd zelfs zijn schedel doorgelicht, om te kijken of er geen tumor zat. Er bleek echter niets aan de hand met de topschutter van weleer. Vandaar dat arts Runco de mogelijkheid van een overdaad aan stress niet wilde uitsluiten.

Twijfel

De speler zelf gaf aan met optimisme vooruit te blikken naar de ontmoeting van zondag met Hiddinks Australië. "Ik zie geen reden voor twijfel. Het team staat achter mij en ik sta achter het team. Iedereen steunt mij. Toch verwacht ik geen uitzonderingspositie. Dat hoeft ook niet. Ik ben er van overtuigd dat ik de komende wedstrijd beter zal spelen."