STUTTGART - De supporters van het Nederlands elftal zijn vrijdag in Stuttgart rustig op gang gekomen. Om elf uur was het twee uur na aanvang van het supportersfeest op de Schlossplatz in Stuttgart gezellig druk. Een paar duizend Oranjefans, in afwachting van het WK-duel met Ivoorkust, waren samengekomen op het immense plein in de binnenstad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tot half drie worden de Oranjefans vermaakt met een feest waar artiesten optreden en ook de Nederlandse ambassadeur en de burgemeester van Stuttgart hun opwachting zullen maken.

Gedurende de ochtenduren stroomde het plein steeds voller. Zo uitbundig als bij het eerste feest in Leipzig was het rond elven nog niet. Dat heeft ook te maken met het tijdstip van de wedstrijd, het duel met Servië en Montenegro begon om 15 uur, vrijdag speelt Oranje drie uur later.

Veel Nederlanders maakten ook gebruik van de mogelijkheid om een kop koffie of een biertje te drinken op een van de terrassen. De politie verwacht vrijdag 35.000 Nederlanders in het stadscentrum. Daarvan gaan er vermoedelijk zo'n 20.000 naar het stadion.

De Duitse politie spreekt inmiddels van "vele duizenden" Nederlanders. Een precies getal durft men niet te noemen. Volgens functionarissen van de Nederlandse politie zouden er al bijna 20.000 landgenoten Stuttgart zijn binnengetrokken.