STUTTGART - Oranje begint vrijdag in Stuttgart aan de tweede krachtproef bij het WK. Het Nederlands elftal treedt om 18.00 uur aan tegen Ivoorkust, dat in groep C voor de laatste kans vecht. Na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Argentinië (1-2) kunnen de 'Olifanten' zich geen grote misstappen meer veroorloven.

Oranje, dat in de openingswedstrijd Servië en Montenegro versloeg (1-0), staat er een stuk beter voor. Bij een zege is de ploeg van bondscoach Marco van Basten vrijwel zeker van een plaats in de achtste finales. Nederland begint waarschijnlijk in dezelfde opstelling als in de eerste wedstrijd in Leipzig.

Servië & Montenegro

In de andere groepswedstrijd heeft Servië & Montenegro weinig meer te verliezen tegen Argentinië. De ploeg van de bekritiseerde bondscoach Petkovic zit in dezelfde positie als Ivoorkust: alleen winst houdt de deur naar de achtste finales open. Aanvoerder Savo Milosevic speelt in Gelsenkirchen (15.00 uur) zijn honderdste interland voor Servië en Montenegro.

Mexico

In de late avondwedstrijd (21.00 uur) kan Mexico in groep D een grote stap zetten naar de laatste zestien. In Hannover fungeert Angola als tegenstander. De Afrikaanse ploeg verloor eerder met 0-1 van Portugal. Mexico begon positief met een zege op Iran (3-1). De Midden-Amerikaanse ploeg moet het in het tweede duel wel stellen zonder de geblesseerde spits Jared Borgetti.