NURNBERG - Leo Beenhakker en zijn spelers van Trinidad en Tobago zaten helemaal stuk na de late nederlaag tegen Engeland (0-2). "We zijn zwaar teleurgesteld, allemaal. We kunnen er wel een beetje mee leven, maar het doet toch pijn", zei de Nederlandse trainer na afloop. Sven-Goran Eriksson was vooral opgelucht.

Trinidad en Tobago stuntte in de eerste wedstrijd met een gelijkspel tegen Zweden (0-0) en hetzelfde leek te gebeuren tegen Engeland. "Het is altijd hard als je als underdog zo lang in de wedstrijd blijft en dan zo laat toch nog doelpunten incasseert."

De coach vond de zege van de Engelsen wel verdiend. "Natuurlijk heeft Engeland de zege verdiend. De Engelsen hadden veel goede kansen. We moeten afwachten. We kunnen nog verder komen", bleef Beenhakker positief.

Opgelucht

De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson toonde zich opgelucht en tevreden na de kwalificatie voor de achtste finale na de late 2-0-overwinning op Trinidad en Tobago. "De zege is meer dan verdiend. We kregen zoveel kansen dat het doelpunt niet kon uitblijven."

"We willen nu ook groepswinnaar worden", vervolgde de Zweedse trainer. "Engeland heeft al lang niet meer van Zweden gewonnen. Het wordt er weer eens tijd voor."

Wayne Rooney

Eriksson toonde zich verheugd met de rentree van Wayne Rooney. De jonge spits van Manchester United is hersteld van de botbreuk in zijn rechtervoet en viel de tweede helft in. "Het is belangrijk dat Wayne terug is. Al zal het nog even duren voordat hij weer helemaal op zijn oude niveau is."


Beenhakker feliciteert Beckham met diens overwinning

Aanvoerder David Beckham vond dat Engeland met de zege een boodschap heeft afgegeven aan de andere ploegen op het WK. "We hebben laten zien over veel karakter te beschikken", zo doelde hij op de twee late doelpunten. "We geven nooit op."