EINDHOVEN/KOPENHAGEN - De supportersvereniging van PSV gaat rond het Champions-Leagueduel komende week met Arsenal actie voeren tegen racisme. De fans willen hiermee proberen het geschonden imago op te vijzelen. PSV heeft van de Europese bond UEFA onlangs een boete van 34.000 euro gekregen wegens discriminerende uitlatingen van een aantal aanhangers in de eerste wedstrijd tegen de Engelse club.

De supportersvereniging zal in al de bussen naar Londen stickers uitdelen met de tekst 'PSV fans against racism'. Alle supporters worden verzocht deze sticker zichtbaar op de kleding te dragen. Maar ook aanhangers die op een andere manier naar Londen reizen, kunnen via vertegenwoordigers van de vereniging in het bezit komen van deze sticker. Ook zullen de fans een spandoek met de tekst ophangen in het stadion.

Naar aanleiding van diverse racistische incidenten rond de Champions League en de UEFA-beker heeft de UEFA besloten 1,8 miljoen euro uit te trekken voor antiracismecampagnes. Er wordt hiervoor een speciaal fonds opgericht waarvan de aangesloten landen gebruik kunnen maken.

De UEFA heeft ook een fonds ingesteld om de landen die zijn getroffen door de wateroverlast te helpen met het repareren van de voetbalvelden en stadions. Het gaat om Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Albanië, Spanje, Rusland en Frankrijk.