ALKMAAR - Julian Jenner en David Mendes da Silva verruilen NAC Breda voor AZ. Beide spelers tekenden donderdag een contract voor vijf jaar bij de Alkmaarders.

Jenner debuteerde in mei 2004 voor NAC. De 22-jarige rechtsbuiten speelde in totaal 35 wedstrijden voor de Bredanaars waarin hij vier keer scoorde. "Door de verkoop van Stein Huysegems aan Feyenoord hadden we behoefte aan versterking op de vleugels", aldus technisch directeur Marcel Brands van AZ. "Julian Jenner zien we voor de bezetting op de rechterkant samen met Martijn Meerdink."

Multifunctioneel

Mendes da Silva kwam eveneens sinds 2004 voor NAC uit. Daarvoor was de 23-jarige middenvelder actief voor Sparta en Ajax. Brands: "Van Mendes da Silva zijn we al langere tijd gecharmeerd. Hij is een voorbeeld van een multifunctionele speler."

Versterking

Jenner en Mendes da Silva zijn de zevende en achtste aankoop van AZ voor komend voetbalseizoen. Eerder versterkte de club zich met Gijs Luirink, Joey Gudjonsson, Maarten Martens, Moussa Dembele, Simon Cziommer en Kemy Agustien. Daar tegenover stond ondermeer het vertrek van Stein Huysegems naar Feyenoord.

Ook is het nog niet zeker of Kew Jaliens bij AZ blijft. Bayer Leverkusen bracht een aantal weken geleden een bod uit op de rechterverdediger. Op het tegenbod van AZ heeft de Duitse club nog niet gereageerd.

Opdam

Van een eventuele transfer van Tim de Cler, Barry Opdam of Joris Mathijsen is volgens AZ absoluut geen sprake. Voor geen van de drie verdedigers heeft een club zich gemeld.

Adil Ramzi, Pius Ikedia en Danny Mathijssen mogen uitkijken naar een andere club. AZ wil verder Kemy Agustien, Haris Medunjanin en Theo Zwarthoed verhuren aan een andere eredivisieclub om ze ervaring op het hoogste niveau te laten opdoen.