KÖNIGSTEIN - Ronaldo heeft woensdagavond laat uit voorzorg een ziekenhuis bezocht bij Königstein. De Braziliaanse aanvaller klaagde over duizeligheid en hoofdpijn, maar artsen hebben niks bijzonders bij de speler van Real Madrid geconstateerd.

Ronaldo keerde even na middernacht terug in het hotel. "Ronaldo klaagde na het avondeten over duizeligheid en heeft een medische check en een aantal testen ondergaan", aldus de Braziliaanse bond CBF op de website. "Er zijn geen afwijkingen vastgesteld, dus Ronaldo zal gewoon kunnen trainen."

De voormalige aanvaller van PSV werkte donderdagmiddag zonder problemen een lichte krachttraining af in het Braziliaanse onderkomen. Aanvankelijk liep hij aan de wachtende journalisten voorbij, maar enkele uren later stond het Zuid-Amerikaanse zorgenkind alsnog even kort de pers te woord.

"Het gaat goed met mij", liet Ronaldo (29) weten. "Ik voel me gerustgesteld, omdat ik de juiste medicijnen heb gekregen. Het heeft allemaal niet te maken met zaken uit mijn verleden."

WK-finale 1998

Bij de WK-finale van 1998 had de spits eveneens te kampen met duizeligheid. Zijn klachten werden toentertijd omschreven als een 'mysterieuze ziekte'. Hij speelde in de finale een anonieme wedstrijd die Brazilië met 3-0 van Frankrijk verloor.

Ronaldo stelde dinsdag ook teleur tijdens het eerste WK-duel van Brazilië met Kroatië (1-0). Hij liep sloom en zonder enige inspiratie over het veld en werd gewisseld. Zijn optreden maakte vooral bij de Braziliaanse media veel kritische geluiden los.