RIJSWIJK - Raemon Sluiter is door zijn bemoedigende optreden bij Roland Garros teruggekeerd in de top honderd van de wereldranglijst. De Rotterdamse tennisser boekte dankzij het bereiken van de derde ronde op het gravel in Parijs 26 plaatsen winst en bezet nu de 92e plaats. Met deze positie is Sluiter de hoogste genoteerde Nederlander op de lijst.

Ook Melle van Gemerden maakt deel uit van de beste honderd tennissers van de wereld. De Amsterdammer, die via de kwalificaties als 'lucky loser' het hoofdtoernooi op Roland Garros bereikte, klom van de 111e naar de 100e plek. Hij strandde in Parijs in de eerste ronde.

De Zwitser Roger Federer gaat met 7035 punten vorstelijk aan de leiding. Rafael Nadal, zijn bedwinger in de finale van Roland Garros, heeft 4545 punten.

Henin-Hardenne

Bij de vrouwen steeg de Belgische Justine Henin-Hardenne door de prolongatie van haar titel op Roland Garros van de vijfde naar de derde plaats. Verliezend finaliste Svetlana Koeznetsova boekte vier plekken winst en staat nu zesde.

De Française Amélie Mauresmo is lijstaanvoerster. Michaëlla Krajicek zakte na haar kortstondige optreden op Roland Garros van de 45e naar de 49e plaats.