VERSAILLES - De formule-1-renstal van voormalig coureur Alain Prost is donderdag onder curatele geplaatst. Het team van de Fransman staat voorlopig zes maanden onder toezicht. De renstal worstelt al geruime tijd met financiële problemen. De oud-wereldkampioen zoekt momenteel naar geldschieters om Ferrari te kunnen betalen. De Italiaanse automobielfabrikant voorzag het team van motoren.

Prost kocht in 1997 de renstal Ligier. De coureur, die 199 Grote Prijzen reed en er 51 won, dacht snel zijn weg als teameigenaar te kunnen vinden. Zijn team deed de afgelopen jaren aan 83 Grote Prijzen mee. Het lukte echter niet een Grand Prix te winnen. Ook faalden zijn rijders om in de kwalificatietrainingen een keer een polepositie te bemachtigen.

Afgelopen seizoen was Prost al erg druk met het zoeken naar nieuwe geldschieters. In de laatste Grand Prix van het afgelopen seizoen ontbrak hij zelfs in Japan. Geruchten over een schuld van miljoen gulden ontkende de Fransman in eerste instantie. Donderdag gaf hij op een persconferentie toe dat zijn team inderdaad voor dat bedrag in het rood staat.

Voor Prost ging het mis toen motorenpartner Peugeot en enkele sponsors in 2000 onverwacht opstapten. Het team moest ineens veel geld betalen voor het inhuren van motoren. Teambaas Alain Prost wil nog niet opgeven. "We blijven vechten", zei hij. "We zoeken sponsors, maar zullen hun bijdragen niet gebruiken om schuldeisers te betalen. Het geld is puur bedoeld voor het komend seizoen."

De Internationale Automobiel Federatie (FIA) ontving van Prost een aanvraag voor het raceseizoen 2002, maar verklaarde niet eerder dan 1 december de definitieve startlijst bekend te maken. Prost heeft nog geen rijders voor 2002 onder contract staan.

/SPORTTeam Prost Grand Prix failliet verklaard

/DOSSIERFormule 1